Tészta:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
Töltelék:
- 2 db alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 db tojásfehérje
- 3 evőkanál porcukor
Linzertésztát készítettem. 3/4 részét a tepsibe nyújtottam. 1/4 részét hűtőbe tettem. Az almát meghántottam, vékonyra felszeletelem és a pudingporban megforgattam. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem. A pudingporos alma felét a tepsiben levő tésztára raktam. A kemény habot rákentem és erre rápakoltam a maradék almát, de úgy, hogy a szeletek felső része is habos legyen. A hűtőből kivettem a tésztát és ráreszeltem a tetejére. Előmelegített sütőben megsütöttem. 180-200 °Con, 40 perc alatt.
Piroskonyha receptje. Látogassátok meg a Süssünk-főzzünk együtt, oldalt, ahol sok-sok csodás recepteket találtok! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!