A tésztához:
- 6 tojás
- 7 evőkanál liszt
- 12 dkg cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- fél dl olaj
A krémhez:
- 1 kis csomag babapiskóta (200 g)
- 2 dl tej
- ízlés szerint rum
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé felolvasztva
- 5 dkg darált dió
A tetejére:
- 2 dl tejszínhab
A tojásokat nem választom szét, egyben felverem a cukorral, miközben lassan hozzáengedem az olajat. Amikor már jó habos, belekeverem a szódabikarbónás lisztet, és sütőpapíros sütőlapon 180°C-on megsütöm. Sütés után két lapra vágom.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzöm és kettéveszem. Az egyik felébe a felolvasztott csokoládét keverem. A margarint a cukorral kikeverem, majd a kihűlt pudingokhoz adom: fele a vaníliáshoz, a másik fele pedig a csokis krémbe kerül a dióval együtt.
A csokis krém kerül az alsó lapra. A tejet a rummal összekeverem, a babapiskótákat egyenként belemártom és a csokis krémre sorakoztatom. Erre simítom a vaníliás krémet, majd befedem a második piskótalappal. A tetejére tejszínhabot simítok.
Domján Mária receptje.