Tészta:
- 15 dkg vaj
- 1 sütőpor
- 5 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 5 tojás
- 20 dkg baracklekvár
Krém:
- 1 csokis pudingpor
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 dl tej
- 0,5 dl rum
- 20 dkg margarin
- 10 dkg mazsola
Diós réteg:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 2-3 evőkanál tej
- 0,5 dl rum
Csokimáz:
- 2 dkg cukor
- 3 dkg kakaópor
- 4 evőkanál víz
- 3 dkg vaj
A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben körülbelül 200 C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük. Ha a tészta kihűlt, megkenjük a lekvárral és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen. A diós réteghez valókat összekeverjük és a lekváros tésztára kenjük. A pudingot a tejjel, kakaóval, cukorral sűrűre főzzük és amíg még langyos, a kihabosított vajba keverjük kanalanként, a rummal és a mazsolával együtt. A diós rétegre kenjük.Hűtőben hagyjuk kicsit dermedni, majd a csokimázzal bevonjuk: a cukrot , kakaót és a vizet összefőzzük és mikor már kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a vajat. A süti tetejét bevonjuk vele.
Pethes Judit receptje.