Tészta:
- 30 dkg cukor
- 6 tojássárgája – ezt jól kikavarjuk, majd fokozatosan hozzáadunk
- 1 dl szódavizet
- 1 dl fehérbort
- 2 evőkanál kakaót
- 1 csomag sütőporral elkevert 20 dkg lisztet
Sütőpapírral kibélelt tepsiben (25 × 35 cm) megsütjük úgy, hogy előtte megszórjuk még 5 dkg darabos dióval is.
Krém:
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál liszt (helyettesíthető fél csomag vaníliás pudinggal)
- 3 dl tej – ebből sűrű krémet főzünk
- 20 dkg margarint kikavarunk
- 15 dkg porcukorral
A kikavart margarint hozzáadjuk a kihűlt főzött krémhez, és ezt rákenjük a kihűlt tésztára.
Hab:
- 4 tojásfehérjét
- 1 csomag vaníliás cukrot
- 20 dkg porcukrot felverünk gőz fölött jó keményre
Ha kész, a krém tetejére kenjük. Tetejére csokidarát, vagy csokireszeléket szórunk.
Én van amikor a tojásfehérjehab helyett felvert Hulala tejszínhabot teszek a tetejére. A tésztájában nem kell tojásfehérje, és a bort is lehet helyettesíteni mással (pl. vízzel). Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.