Fincsi répatorta 26 cm-es tortaformához, de most készítettem pár minit is.
Tészta:
- 5 tojás
- 2 pohár liszt
- 1 pohár cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag fahéj
- 50 dkg reszelt sárgarépa
- 10 dkg aprított mogyoró (lehet dió, vagy mandula is)
- 1 /2 pohár étolaj
- 2 evőkanál cseresznyepálinka
A méréshez használt pohár mérete 3 dl. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az étolajat, sárgarépát, mogyorót, vaníliát, cseresznyepálinkát, a sütőporral elkevert lisztet, végül a felvert tojásfehérjét. Könnyedén keverjük! A tortaformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on 50 percig sütjük.
Citrommáz:
- 20 dkg porcukor
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál cseresznyepálinka
Mindezeket jól kikeverjük, a lehűlt tésztát bevonjuk, oldalára is teszünk egy keveset, majd aprított mogyoróval megszórjuk.
A tetejét díszíthetjük marcipánból készített répákkal:
- 20 dkg marcipán
- 5 dkg porcukor
A marcipánt a porcukorral eldolgozzuk és színezzük.
Réti Andrásné Judit receptje.