Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 18 dkg puha vaj
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 2 tojás
Krém:
- 1 tábla 75%-os étcsokoládé, vagy 20 dkg sima étcsoki
- 7 dkg vaj
- 3 evőkanál étolaj
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg fehér csokoládé
Díszítés:
- marcipánvirágok
A torta hozzávalóit robotgéppel kikeverem. Két egyforma méretű tortakarikát használok, amit margarinnal kikentem és morzsával megszórtam. A kikevert alapanyagot a két tortaformába egyformán elosztom. Ez vékony tésztalap lesz, amit külön kell megsütni 180°C-on 20-25 perc alatt. Ezután a tésztákat hagyom kihűlni, és elkészítem a krémet. A csokoládét vízgőz felett az olajjal és vajjal felolvasztom. Hozzáadom a vanília kivonatot vagy aromát, és a tejföllel összekeverem. Robotgépbe teszem és hozzáadom a porcukrot. Habosra kikeverem, és a két lapot megtöltöm a fele krémmel. A másik felét az oldalára és a tetejére kenem, hullámosra díszítem. A tetejére és az oldalára fehér csokiforgácsokat tettem, és marcipánvirágokkal díszítettem. Hűtőbe tettem, hogy a krém megdermedjen.
Domján Mária receptje.