Hozzávalók:
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
- 20 dkg margarin
- 1 db tojássárgája
- 4 evőkanál eritrit
- csipetnyi só
Töltelék:
- Diabetikus lekvár
A lisztet keverjük össze az eritrittel és a sóval, majd morzsoljuk össze a margarinnal. Adjuk hozzá a tojássárgáját, gyúrjuk össze, majd tegyük a hűtőbe egy órára. Közben egy gáztepsit (vagy nagyobb, lapos tepsit) béleljünk ki sütőpapírral, és a sütőt melegítsük elő 180 fokra. Miután letelt az egy óra, a tésztát nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra, és szaggassunk belőle tetszés szerinti formákat. Rakosgassuk őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és kb. 6-8 percig süssük. Nem szabad túlsütni, mert kiszáradnak. Nagyjából akkor jó, amikor a széleik már barnulni kezdenek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, majd tetszés szerinti ízű lekvárral ragasszuk össze a párokat, majd szórjuk meg őket porrá őrölt eritrittel. Tegyük lezárt dobozba, másnapra lesz csak igazán puha és omlós.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!