Fehér kókuszos lap:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- fél citrom leve – ezekből a hozzávalókból ugyanígy készítünk még egy lapot
Barna lap:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor – ugyanígy készítünk még egy lapot
Krém:
- 12 tojássárgája
- 30 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl tej
- 40 dkg margarin
Díszítés:
- tejszínhab
- marcipánrózsák
Sütünk 2 fehér kókuszos és 2 barna kakaós-diós lapot. A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, majd óvatosan a cukros habba forgatjuk, és a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagyobb kerek, vagy szív alakú tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk és 165°C-on 15 percig sütjük. Ugyanígy készítjük el a másik fehér kókuszos lapot is.
A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk és óvatosan belekeverjük a habba. 165°C-on 15 percig sütjük. Ugyanígy készítjük el a másik kakaós-diós lapot is.
A krémhez először a tojássárgákat a cukorral jól kikeverjük, először a pudingot, majd a tejet adjuk hozzá és folytonos keverés mellett sűrű krémet főzünk. Kihűtjük, majd végül a margarint apránként beledolgozzuk. A lapokat megkenjük (egy fehér, egy barna, egy fehér és végül a barna). A tetejét, oldalát Hulala (nekem 3 dl elég volt) tejszínhabbal és marcipánrózsákkal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.