- 6 tojás
- 12,5 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 cl rum
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 2 narancs leve
- 1 citrom leve
- 20 dkg porcukor
- fél teáskanál kakaópor
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgákat 10 dkg cukorral habosra keverjük. A tojáshabot, a lisztet, a keményítőt és a sütőport apránként, felváltva a tojásmasszához adjuk. A tésztát 45 percig sütjük. 1 napi pihentetés után három lapba vágjuk. A középső tortalapot 2 cm-es kockákra vágjuk, a másik két lapot meglocsoljuk 2 cl rummal, és bekenjük a sárgabaracklekvárral. Az alsó tésztalapot visszatesszük a tortaformába. Felforralunk 2 cl rumot, a gyümölcsleveket, 5 dkg lekvárt és 2,5 dkg cukrot, majd belekeverjük a piskótakockákat. Ezt a tölteléket a formában lévő lapra rakjuk. A felső lapot kissé rányomjuk. A tortát 1 órán át lenyomva tartjuk, majd a tetejét bekenjük a maradék lekvárral. A porcukrot összekeverjük a megmaradt rummal. és 2 evőkanállal kiveszünk belőle. Hozzáadjuk a kakaóport. A rumos mázzal bekenjük a tortát, majd a kakaós öntetet spirál alakban rácsorgatjuk. Késsel bejelöljük a szeleteket.