Tészta:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Szirup:
- 20 dkg cukor
- 1 citrom
- 1 dl málnaszörp
- 0,5 dl rum
Töltelék:
- 40 dkg sárgabarackíz
- 5 dkg mazsola
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 1 kávéskanál málnaszörp
- fél citrom leve
A torta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában. A kihűlt piskótát lapjában 4 részre vágjuk. Az alsó lapot a tortakarikába fektetjük, majd baracklekvárral megkenjük. A felső lapot félretesszük, a másik 2 lapot felkockázzuk. A szirupot a hozzávalókból lassú tűzön elkészítjük, felforraljuk. Tűzről levéve a rumot is belekeverjük. A piskótadarabokat belemártogatjuk, és a karikában lévő lekváros lapra rakosgatjuk. Mazsolával megszórjuk. A félretett lapot is bekenjük lekvárral, majd ráborítjuk a tortára. Lenyomkodjuk egy kicsit. A mázhoz a porcukrot a szörppel és a citromlével összekeverjük, és a tortát bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!