A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tejföl
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 csomag puncs pudingpor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál rum
- pár csepp piros ételszínezék
- 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
A tészta alapanyagot összegyúrjuk és 3 lapot sütünk tepsi hátulján. A krémhez a tejben felfőzzük a pudingokat, kikeverjük a margarint a porcukorral, majd a kihűlt pudingokhoz keverjük. Az így elkészült krémmel megtöltjük a lapokat, a tetejére rátesszük a mázat és pihentetjük. Hagyjuk másnapig, hogy megszáradjon, majd szeleteljük.
Jó étvágyat! 🙂
Kelemen Józsefné Marcsi receptje.