A tésztához:
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál étolaj
A töltelékhez:
- 3 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg babapiskóta
- 2 -3 dl tej és kávé keveréke
- 7 dkg rumban áztatott mazsola
- 2 evőkanál kakaópor
A piskóta lekenéséhez:
- 3 evőkanál baracklekvár
A bevonathoz:
- 1 csomag főzés nélküli puncs pudingpor
- 18 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt jó habosra keverjük elektromos géppel, majd hozzáadjuk az étolajat és a lisztet is. 200 fokra melegített, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
12 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. Ebben hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a mazsolát rumban áztatjuk. A babapiskótákat bele mártogatjuk a kávés tejes keverékbe és széttördeljük. Ezután a többi hozzávalókat hozzá adva elkeverjük.
Szükség esetén tehetünk bele cukrot. Én nem tettem bele, mivel cukrozott volt a babapiskóta.
Kóstoljuk meg a tölteléket, mindenki a maga igénye szerint variálhatja.
Kávés tej helyett áztathatjuk szörppel festett cukros szirupban is.
Akár ki is pürésíthetjük a tölteléket, de így darabosan nekem jobban tetszik.
A kihűlt piskótát lekvárral lekenjük, a tölteléket ráhalmozzuk, elsimítjuk és feltekerjük.
Legalább 4 óra hosszat hagyjuk a hűtőben és utána vonjuk be a mázzal.
A máz hozzávalóiból a cukrot, vajat, tejet vízgőz felett kézi mixerrel habosra keverjük, majd rászórjuk a pudingport, elkeverjük és a tekercset bevonjuk vele.
Hűtőben hagyjuk dermedni és utána szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!