A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál tej
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál kakaópor
- 1/2 kávéskanál szalalkáli
A krémhez:
- 3 csomag puncs pudingpor
- 7 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A töltelékhez:
- babapiskóta
- a babapiskóták locsolásához rum vagy rumaroma
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál málna- vagy meggyszörp
- 2 evőkanál olvasztott vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Kisodorjuk, két lapot sütünk belőle 20 × 30 cm-es vajjal lekent tepsi hátán. Kihűtjük. A krémhez a pudingporokat a cukorral, kevés tejjel csomómentesre kikeverjük, a többi tejet is hozzákeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt pudinggal habosra keverjük.
A tészta összeállítása: az egyik mézes lapot megkenjük a fele krémmel, kirakjuk a babapiskótával, a babapiskótákat meglocsoljuk rummal, megkenjük a megmaradt krémmel, majd befedjük a másik lappal. Cukormázzal bevonjuk. A máz elkészítéséhez a porcukrot a citromlével, meggyszörppel fényesre, vagyis addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik, majd 2 evőkanál olvasztott, de nem meleg vajat adunk hozzá, és azzal még tovább keverjük. Gyorsan a tésztára kenjük, mert hamar megköt.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!