Tészta:
- 6 tojás
- 20 dkg cukor
- 3 csomag puncs pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 kávéskanál sütőpor
Krém:
- 3 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- rumaroma ízlés szerint
- 20 dkg margarin
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 24 dkg cukor
- pár csepp rumaroma
- pici só
A tésztához a tojásfehérjéket gőz felett felverjük a cukorral keményre. Hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább verjük. Egyenként hozzáadjuk a pudingporokat és a sütőport. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, elsimítjuk, majd 180°C-on megsütjük. (Én a masszát elfeleztem, két részletben sütöttem meg, hogy egyforma vastag legyen a két lap.) A krém hozzávalóit összekeverjük a margarin kivételével, majd felfőzzük és kihűtjük. A kihabosított margarinnal összekeverjük. A tojásfehérjéket a cukorral, sóval, rumaromával vízgőz felett habosra, keményre verjük. A tésztát a krémmel megtöltjük, a tojáshabot a tetejére simítjuk, egy villával megcirókáljuk, majd színes cukorral megszórjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!