(Tarte á creme-punch)
- 6 tojás
- 7 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- fél citrom reszelt héja
- 3 tojás + 1 tojássárgája
- 4 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 5-6 evőkanál rum
- mazsola
- rumos cseresznye
Hét tojás sárgáját hét kanál cukorral fél óráig habosra kavarunk, apránként beleteszünk hat csapott kanál lisztet, egy fél citromnak a reszelt héját s végül hat tojás fehérjének kemény habját. Tortaformában kisütjük, s ha kihűlt éles késsel három lapba vágjuk el, és a következő töltelékkel töltjük meg: Három egész tojást és egy tojássárgáját négy kanál vaníliás cukorporral a tűzön jó sűrűre fölverünk, azután levesszük a tűzről, és hidegre keverjük. Közben huszonöt deka friss vajat habosra keverünk, azután hozzákeverünk két kanál cukorport és öt-hat kanál jó erős, finom rumot. Mindezt jól összedörzsöljük és hozzákeverjük a tojáskrémhez. A tésztalapokat megtöltjük vele, felül és az oldalait is bevonjuk, s tetejét sűrűn behintjük cukros rumba áztatott nagy szemű mazsolával, vagy rumos cukros cseresznyével.