Tészta:
- 15 dkg cukor
- 9 tojás
- 2 evőkanál víz
- 25 dkg liszt
Töltelék:
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1 dl rum
- 2 narancs
- 9 tojásfehérje
- 30 dkg cukor
- koktéldíszítők
Összekeverjük a cukrot, a 9 tojássárgáját, a vizet, majd hozzákeverjük a habbá vert fehérjét és végül a lisztet. Nyomótölcsérbe töltjük a masszát, és fánkformákat nyomunk ki belőle, majd megsütjük. Ha megsültek a fánkok, és kihűltek, félbevágjuk őket, és kiszedjük a belsejüket.
Elkészítjük a tölteléket:
Összekeverjük a rumot, a baracklekvárt, a meghámozott, kis darabokra vágott narancsot, és felforraljuk, majd kihűtjük. A 9 tojás fehérjét felverjük, és a vége felé hozzáadagoljuk a cukrot is. Hozzáadjuk a narancsos főzethez, és megtöltjük a félbevágott fánkokat. Visszaillesztjük a fél fánkokat, mintha újra egészek lennének, és bevonjuk puncsmázzal őket.