A tésztához:
- kb. 2, 5 dl tej
- 2, 5 dkg élesztő
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 5 dkg porcukor
- 2 db tojás sárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
A csigák lekenéséhez:
- 0.5 dl tej
- 1 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
- 15 dkg cukrozott kakaópor
- 3 evőkanál keserű kakaópor
1. Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk pici cukorral s lisztel meghintve.
2. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgájával, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a tejjel (és citromhéjjal ízesítve) a tésztát megdagasztjuk.
3. Duplájára kelesztjük.
4. Finoman kiborítjuk lisztezett deszkára és kisujjnyi vastagra kinyújtjuk.
5. A tésztát lekenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a kakaó porokkal.
6. Feltekerjük mint a beiglit.
7. Jó ujjnyi vastag darabokra vágjuk.
8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
9. 15 percig kelesztjük.
10. Előmelegített sütőben 180 °C-on megsütjük.
+A sütés végén lekenjük a cukros tejjel s még visszatoljuk a forró sütőbe 2percre.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!