A tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 2 evőkanál kakaópor
A pudinghoz:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
A tejfölös öntethez:
- 4 db kis poharas tejföl (kb. 8 dl)
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Az 5 tojássárgáját a 20 dkg cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a masszához apránként adagolva hozzákeverjük. Beleforgatjuk a tojásfehérjéből felvert kemény habot is, majd kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe kakaóport keverünk. Kivajazott, lisztezett tepsibe felváltva belekanalazzuk.
5 dl tejből, 1 csomag vaníliás pudingporból a szokott módon pudingot főzünk, és még forrón a nyers tésztára öntjük, úgy hogy minden részébe jusson. Forró sütőbe tesszük, majd alacsony hőfokon,(villanysütőben 150°C) 30-35 percig sütjük.
Amíg sül 4 db kis poharas tejfölt 6 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kikeverünk. Ezt a masszát a megsült, de még forró tésztára öntjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőbe tesszük.
Könnyű, finom desszert, az elkészítése gyors és egyszerű. Más ízű pudinggal is nagyon finom!
Kelemen Erika receptje.