A tésztához:
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl víz
- 1 dl olaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 1 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás, vagy tejszínízű pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristály cukor
Az öntet a tetejére:
- 8 dl tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
Az egész tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadagoljuk kicsinyenként az olajat és a vizet, s végül belekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral. Kiolajazott, lisztezett, 30 × 40 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Közben megfőzzük a pudingot a töltelék hozzávalóiból, és még melegen merőkanállal rámerjük a kakaós masszára. Előmelegített sütőbe toljuk, és 160°C-on kb. 40 percig sütjük (sütőtől függően). Amikor megsült és még forró a süti, rásimítjuk a tejfölt, amit összekevertünk a cukorral és a vaníliás cukorral. Ettől olyan márványos lesz. Nem túl édes süti, aki édesebben szereti emelhet a cukor mennyiségén.
Én még ribizlit is szórtam bele sütés előtt, nem rontja el a gyümölcs. Jól lehűtjük, és szeleteljük. Nagyon finom sütemény, hidegen szinte üdítő a melegekben. Egyszerű és nagyszerű, jó étvágyat kívánok hozzá!
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.