Töltelék:
- 5 dl tej
- 20 dkg cukor
- 2 csomag puncsízű pudingpor
- 450 g tejföl (28%-os)
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- kevés tejföl az összeállításhoz
Cukormáz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- pár csepp meggyszörp
A krémhez a pudingporokat a tejjel és a cukorral felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a tejfölt. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipót formálunk. Egyenként tepsi méretűre kisodorjuk (25 × 39 cm). Egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, rá a tejfölös pudingos krém, melyet egyenletesen elsimítunk. Befedjük a másik kisodort lappal, és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük. A cukormáz hozzávalóit kikeverjük, addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. A kihűlt tésztára kenjük, elsimítjuk.
Bármely ízű pudinggal elkészíthető. Nagyon finom és egyszerű süti.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!