- 40 db oreo keksz
- 6 evőkanál olvasztott vaj
- 2-3 evőkanál tej
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 5 evőkanál cukor
- 1 liter tej
- 2 evőkanál porcukor
A pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük az 1 liter tejjel, 5 evőkanál cukorral ízesítjük, majd hűtjük. 4 db Oreo kekszet félre teszünk, a maradék 36 db-ot egy aprítóban összedaráljuk, ha nincs ilyenünk, akkor egy zacskóba tesszük és egy sodrófával összetörjük. A lényeg, hogy apró darabos legyen, ne morzsás. Az olvasztott vajjal elkeverjük és ha szükséges akkor adunk hozzá 2-3 evőkanál tejet. Egy 23 x 30 cm-es tál aljára simítjuk a kekszes masszát. A tejszínhabot felverjük és 3 részre osztjuk.
Egy tálban elkeverjük a mascarponét és a 2 evőkanál porcukrot. Óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhab egyik részét. A kekszes alapra kenjük.A kihűlt pudingba is belekeverünk egy rész tejszínhabot és a mascarponés krémre kenjük. A maradék tejszínhabbal befedjük a tetejét. A félretett 4 db Oreo kekszet rámorzsoljuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!