A tésztához:
- 60 dkg finomliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1/2 dl étolaj
- 1 tojás
- 1 csipet só
A tetejére:
- 1 felvert tojás
A vaníliás töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 3,5 dl tej
A meggyes töltelékhez:
- 3,5 dl meggybefőttlé
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
Továbbá:
- 11 db meggyszem
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a sóval elkeverjük. A megkelt élesztőt hozzáadjuk, majd a tojást, az étolajat és a cukrot. Kelt tésztát dagasztunk a hozzávalókból. Duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 11 darabba vágjuk, zsemlét gömbölyítünk belőle, egyszerre el is lapítjuk. Mindegyik közepét egy pohár aljával benyomjuk, ide kerül a töltelék.
A pudingokat felfőzzük, kihűtjük. Először a meggyes pudingból kenünk rá, utána a vaníliásból teszünk a közepére. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Felvert tojással körben lekenjük, egyre nem fért rá. Még 20 percet hagyjuk kelni. 180°C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A megsült tészta vaníliás részének a közepére egy-egy meggyet teszünk. Jó étvágyat kívánok a finomsághoz!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!