A tésztához:
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál méz
- 5 evőkanál tej
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 40 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 20 dkg babapiskóta
- 1 konyakmeggy aroma
- 1 dl tej
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- színes szórócukor
A sütőt előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk. A tojást habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Hozzáadjuk a vajat, majd a tejet, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a kakaóport, valamint a sütőporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk, majd közepes méretű tepsiben mindkét lapot (lehet lisztezett tepsi hátoldalán is) kb. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
Eközben a krémhez a pudingport néhány evőkanál tejjel simára keverjük, a többi tejet pedig külön felforraljuk. Hozzáadjuk a tejes pudingot, sűrűre főzzük, majd lehűtjük. Belekeverjük a porcukorral habosra kikevert vajat.
Az egyik lapra rásimítjuk a krém felét. Egy tálban összekeverjük a tejet az aromával, belemártogatjuk a babapiskótákat, majd a krémmel megkent lapra rakosgatjuk. Erre ismét pudingot kenünk, és befedjük a másik tésztalappal. A tetejét olvasztott csokoládéval és színes szórócukorral díszítjük.
1-2 napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek és a mézes lap is megpuhuljon. Fogyasztás előtt tetszőlegesen kockákra, szeletekre, háromszögekre vágjuk.
Farkasné Joó Ibolya receptje.