A tésztához:
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
A középső réteghez :
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt
- 4 dl meggybefőttlé
- 2 csomag zselatinpor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Egy 20 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport a cukorral és a tejjel jó sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A tejföllel simára kikeverjük a pudingos krémet, és a tepsiben várakozó tésztára öntjük, simítjuk. Megszórjuk magozott meggyel, és 180°C-on tűpróbáig sütjük. A tésztát kihűtjük.
A meggykompót levével összekeverjük a zselatint, és felfőzzük. Amikor kezd az állaga sűrűsödni, a kihűlt tésztára öntjük. Hűtőben tesszük dermedni, jól kihűtjük és szeleteljük.
Vass Lászlóné készítette el, a receptötlet innen származik.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!