Tészta:
- 4 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1, 5 dl meleg víz
- 1, 5 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 3 evőkanál kakaópor
- 50 dkg fagyasztott meggy
Tetejére:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 7 dl meggynektár ( Pl. Sió, Happy day )
A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra. Egy kb 20 x 30 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral a vízzel és az olajjal, hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, majd lazán összeforgatjuk a tojáshabbal. A massza felét a tepsibe simítjuk, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport és rákanalazzuk a sárga tésztára, rászórjuk a meggyet, majd kb 40 – 45 percig sütjük. ( Tűpróba ! )
Kevés meggylében elkeverjük a pudingport, a maradékot felforraljuk a cukorral, majd megfőzzük benne a pudingot. Még forrón a kihűlt süteményre öntjük, hagyjuk megszilárdulni és kockákra vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!