Sárga tészta:
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg olvasztott margarin
Barna tészta:
- a sárgával megegyezik +
- 2 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg margarin
- 7 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- sárgabaracklekvár
Díszítés:
- gyümölcs
A tésztához a tojások fehérjét habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, és kemény habbá verem. A tojások sárgáját egyenként hozzákeverem, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, és végül a langyos olvasztott margarint. A barna tésztát ugyanígy készítem, csak hozzáadom a kakaóport is. Sütőpapiros sütőlapra simítom, és egyenként megsütöm a két lapot. Amikor kisültek, még melegen a sárga tésztát baracklekvárral megkenem, és ráhelyezem a barna lapot.
A pudingot a szokásos módon felfőzöm, amikor kicsit már kihűlt, hozzákeverem a margarint, végül a barna tészta tetejére rásimítom, és tetszés szerinti gyümölccsel díszítem.
Domján Mária receptje.