Tészta:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg reszelt csokoládé
- 10 dkg darált dió
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál tejszín
A szárazanyagokat összekeverjük, a margarint elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és a tejszínt (gyorsan dolgozzunk a tésztával!). Sima tésztát készítünk, fél órára hideg helyre tesszük. Ezután 2-3 mm vékonyra sodorjuk, csillagokat szaggatunk, 180°C-on 8-10 percig sütjük.
Krém:
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A tejet, a tojássárgáját és a vaníliás pudingport a cukorral csomómentesre keverjük, megfőzzük és lehűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a kihűlt krémmel habosra keverjük, majd egy kiskanálnyi krémmel összeragasztjuk a csillagokat. Vaníliás porcukorral meghintjük, de ízlés szerint olvasztott csokoládéval is díszíthetjük.
Réti Andrásné Judit receptje.