Tészta:
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- vaníliás cukor ízlés szerint
Krém:
- 2 csomag bármilyen pudingpor
- ízlés szerinti mennyiségű cukor
- 1 liter tej
Először a pudingot főzzük meg szokásos módon, majd hagyjuk állni, míg kikeverjük a tésztát. A tésztához valókat, mint a kevert tésztát gyorsan kikeverjük, kikent, morzsával hintett tepsibe öntjük, majd rácsorgatjuk a pudingot. A pudingnak nem kell hidegnek lennie. Lassú tűzőn megsütjük, és csak hidegen szeleteljük, mert melegen kifolyik a puding.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom sütemény. A tésztát ízlés szerint variálhatjuk, pl. lehet kakaós vagy diós, de készíthetünk egyszerre kétféle, márványos tésztát is. A pudingot ugyanúgy lehet variálni, ki milyet szeret, pl. a kakaós tészta nagyon finom puncsos, vagy gyümölcsös pudinggal. Sok sikert és jó étvágyat kívánok!
Szabókiné Jung Andrea: „Én most egy 23 cm-es kerek tortaformában készítettem, de szerintem egy közepes méretű tepsibe illik ez a mennyiség. A tésztát elfeleztem, a felébe kakaót kevertem, hogy márványos legyen, a puding pedig puncsos volt. A formába töltéskor kicsit csalós, mert kevésnek tűnik a tészta a pudinghoz képest, de bátran csorgassátok, mert sütés után szép is lesz, meg finom is! 170-180°C-on sütöttem, az időt nem néztem, de elég sokáig, hogy biztos átsüljön a formában a vastag tészta.”
Tóth Lászlóné Gyöngyi receptje.