Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin (olvasztott)
- 2 db tojás
- 2 evőkanál méz
- 1 kiskanál sütőpor
Krém hozzávalói:
- 8 dl tej
- 8 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 üvegcse vanília aroma (30 ml)
Csokimáz hozzávalói:
- 5 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 15 dkg margarin
1. A tojásokat először a porcukorral, majd az olvasztott margarinnal és a mézzel jól kikeverjük, majd a sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk és az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk.
2. Az összegyúrt tésztát három egyenlő részre osztjuk.
3. Egy lisztezett, sík felületen a tésztabucikat külön-külön 30 x 33 cm-es tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és sütőpapírral fedett tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 7-8 perc alatt (halvány színűre) egymás után kisütjük a három tészta lapot.
4. Elkészítjük a krémet: A tejbe csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd sűrűre főzzük, mint a pudingot. Félre tesszük hűlni.
5. A margarint a porcukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt lisztes pudinghoz adjuk, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
6. A krémet elfelezzük. Az egyik felébe kakaóport, a másik felébe pedig vanília aromát keverünk.
7. Az első tészta lapot vaníliás krémmel kenjük meg. Erre ráteszünk egy tészta lapot, és ezt pedig kakaós krémmel kenjük meg. Végül rátesszük az utolsó tészta lapot, azt pedig csokimázzal öntünk le.
8. Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalóit alacsony hőfokon összeolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a sütemény tetejére.
9. Másnap tálalás előtt, szép, egyforma kockákra felvágjuk.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!