Az égetett tésztához:
- 125 g víz
- 125 g liszt
- 125 g étolaj
- csipet só
- csipet cukor
- 4 tojás
A vaníliakrémhez:
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dl tej
A csokiszószhoz:
- 2 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál cukor
- 6 dl tej
- 1 evőkanál vaj
Ez a recept kb. 8 főre szól. Először elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel és kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A fánkokhoz a vizet az olajjal, a sóval, a cukorral felforraljuk, és amikor forr, hozzáadjuk a lisztet. Folyamatosan kb. 3 percig keverjük, amíg elválik az edény falától és nagyjából összeáll. Aztán egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, lehet robotgéppel is, és addig keverjük, míg homogén massza nem lesz. Tepsire, egymástól 2 cm-re diónyi halmokat nyomunk habzsákból, 200°C-ra előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük a fánkokat.
A töltésre egy habzsákba töltjük a vaníliakrémet, a csővel behatolunk a fánk belsejébe és teletöltjük krémmel. Tányérra teszünk pár darabot.
A csokiszószhoz mindent összekeverünk a vaj kivételével, majd sűrűsödésig főzzük, és amikor lehúztuk a tűzről, belekeverjük a vajat is.
Czine Zsuzsanna receptje.