Tészta:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
Tetejére:
- 6 evőkanál cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 tojás
Összeállítjuk a tésztát, ami elég lágynak tűnik, de csak annyi lisztet tegyünk bele pluszban, hogy cipót tudjunk belőle formázni. 1-2 órát hűtőben pihentetjük. Kisebb adagokban 5-6 mm-re nyújtjuk, a deszkát erősen lisztezzük, hogy ne ragadjon le. Különböző formákkal szaggassuk ki, majd kenjük le felvert tojással és szórjuk meg fahéjas, cukros dióval.
Én 180 °C-on légkeveréssel, 13 percig sütjük.
Némethné Tóth Ildikó receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!