- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál meleg víz
- 3 evőkanál finom liszt
- 10 g vanília cukor
- 1 teáskanál sütőpor
A kakaós tésztához:
- 3 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 3 evőkanál meleg víz
- 2 evőkanál finom liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
- 500 ml tej
- 80 g vanília pudingpor
- 3 evőkanál kristály cukor
- 70 g porcukor
- 200 g vaj
- 100 g keserű csoki
A tetejére:
- 200 g keserű csoki
- 1 evőkanál étolaj
A tojást cukorral és vízzel kihabosítom. A lisztet, sütőport összekeverem és hozzá szitálom a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverem a tésztába. Ugyan úgy járok a kakaós tésztával is, de ott hozzá adom a kakaót is. Sütök 2 fehér és 2 kakaós lapot. A sütőt 180 °C -ra melegítem ki. A 27 x 37 cm-es tepsit, kibélelem sütőpapírral és a tésztát szépen egyenesre elosztom. Fehér és a barna lapokat kb. 10 percig sütöm, majd hagyom hűlni a rácson. Elkészítem a krémet: A tejben elkeverem a pudingokat és sűrű masszát főzök belőle 3 evőkanál kristálycukorral. Beletördelem a forró pudingba a csokit, és egyneművé keverem. Hagyom kihűlni. A kihűlt pudinghoz adom a porcukrot és vajat, majd géppel jól kihabosítom.A krémet 2 részre osztom és berakom a hűtőbe hűlni. A barna lapra rákenem a krém első felét. A krémre ráteszem a fehér lapot és rákenem a forró dzsemet. A dzsemre rárakom a fehér lapot és rákenem a krém másik felével. Majd befedem a barna lappal. Éjszakára berakom a hűtőbe. Másnap elkészítem a csoki öntetet és ráontom a suti tetejére. Ismét be rakom a hűtőbe dermedni. Majd szeletelem forró késsel.Jó étvágyat kívánok.
Szűcs Kitti receptje az Konyhatündér oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!