- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg zsír
- 10 dkg cukor
- 5 dkg élesztő
- kevés só
- 4 tojássárgája
- annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta
Az élesztőt kevés tejfölben szétmorzsoljuk és simára keverjük, majd az összes hozzávalót gyorsan összegyúrjuk és sima tésztává dolgozzuk. 10 cipót formálunk belőle és 30-40 percig kelesztjük. Kerek formára nyújtjuk és mindegyiket nyolc körcikkre vágjuk. A szélesebb felébe egy kávéskanálnyi tölteléket teszünk és kifliket formálunk. A töltelék lehet dió, mák, avagy lekvár. A diós és mákos töltelék ugyanúgy készül: 15 dkg porcukrot felfőzünk 1 dl tejjel, majd hozzákeverjük a darált diót/mákot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is adhatunk hozzá.
Badics Károlyné receptje.