- 1,2 kg őszibarack
- 250 g cukor
- 2 dkg vaj
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 4 dl tej
A meghámozott barackokat cikkekre vágjuk, és 150 g cukorral meghintve 20 percig pároljuk. Amikor a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vajat. Közben felverjük a tojásokat 100 g cukorral, majd elkeverjük a liszttel és a tejjel. A lecsöpögtetett barackokat, kivajazott formába tesszük és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 35 percig sütjük, majd magasabb fokozaton még 15 percig. A tortát tálra borítjuk és durva szemű cukorral, barackgerezdekkel és mentalevéllel díszítjük. Ugyanezt meggyel is elkészíthetjük, de azt nem szükséges előfőzni, meglocsolhatjuk azonban rumaromával, és 2 óráig hagyjuk állni a hűtőben.