A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál tejföl
- baracklekvár
A piskótához:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
A csokimázhoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik részt egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk, lekvárral megkenjük, míg a másik rész tésztát 6 részre osztjuk és gömbölyű rudakat formálunk belőle. Olyan hosszúakat, amilyen hosszú a tepsi. A hosszanti felébe, egy irányban rakjuk le. A piskótát elkészítjük. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet, diót és a zsemlemorzsát. A piskótánkat ráöntjük, szépen elsimítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütjük 180°C-on. A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval bevonjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!