Tészta:
- 25 dkg cukor
- 8 dkg margarin
- 3 evőkanál méz
- 4 evőkanál tej
- 2 tojás
Ezeket habosra keverjük. Hozzáadunk 60 dkg lisztet, 1 teáskanál szódabikarbónát és jól kidolgozzuk.
Krém:
- 4 csomag vaníliás pudingport megfőzünk
- 1 liter tejjel és
- 2 csomag vaníliás cukorral
- 30 dkg margarint
- 30 dkg porcukrot habosra kavarunk, majd a kihűlt pudinghoz keverjük
A tésztából 3 cipót formálunk. Kettőből 1-1 lapot sütünk, a harmadik cipóhoz 2 evőkanál kakaót és 1 evőkanál tejet keverünk, jól beledolgozzuk. Ebből a tésztából 12 rudat készítünk, és megsütjük. Az előzőleg megsütött két lapot 3-3 egyenlő részre vágjuk hosszában. Az egyik csík lesz a házikó alja, a másik kettő a teteje. Összesen két rúd süteményt kapunk. Megtöltjük a süteményeket úgy, hogy az alsó lapra a krémből halmozunk, a csíkokat elosztjuk benne, majd befedjük háromszög alakban a másik két lappal. A tetejét megkenjük csokimázzal és kókuszreszelékkel jól meghintjük. Hűtőben hagyjuk egy kicsit dermedni.
Ha szeleteljük, pöttyes házikóval kínálhatjuk a vendégeket.
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.