Sárga tészta:
- 20 dkg liszt
- 1/3 csomag sütőpor
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- igény szerint tejföl
Barna tészta:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2/3 csomag sütőpor
- 10 dkg margarin
- 2 tojássárga
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- igény szerint tejföl a nyújthatósághoz
Krém:
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 1,2 liter tej
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 3 evőkanál Nutella
Díszítés:
- csokireszelék
A barna tészta hozzávalóiból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk, majd kettéosztjuk, kinyújtjuk, és egy közepes méretű tepsi tetején megsütjük pár perc alatt, de érdemes a tésztát megszurkálni villával, hogy ne púposodjon fel. Ugyanígy elkészítjük a sárga tésztát is, majd kihűtjük.
A krémhez a pudingport felfőzzük a tejjel, majd ha teljesen kihűlt, belekeverünk Nutellát. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd legvégül a pudingos krémmel is összedolgozzuk.
Rétegezés:
- barna tészta
- krém
- sárga tészta
- krém
- barna tészta
- krém
A tetejét pedig csokireszelékkel díszítjük.
Nagyon finom csemege!!
Haluskáné Cs. Magdolna receptje.