Tészta:
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 1 tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
- 30 dkg liszt
- 2-4 evőkanál tej (liszttől függ)
- 1 evőkanál jó minőségű kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
Az anyagokat összedolgozzuk, majd elfelezzük a tésztát. Az egyik feléhez a kakaót, a másikhoz a vaníliát adjuk. Eldolgozzuk, 3-4 mm vastagra kisodorjuk, kerek kiszúróval kiszaggatjuk, és 180°C-on 10-12 percig sütjük.
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2-3 evőkanál kakaópor
Jól kihabosítjuk, ezzel töltjük a kekszeket úgy, hogy egy vaníliásat egy kakaóssal ragasztunk össze.
Réti Andrásné Judit receptje.