Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaó
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaó
- 3 dl tej
- 15 dkg margarin
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és megfelezzük. Az egyik felébe kakaót keverünk. Kinyújtjuk mindkettőt fél centi vastagra, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 10-15 perc alatt megsül, közben elkészítjük a krémet. A margarin kivételével jól kikeverjük a krém hozzávalóit, és sűrű krémet főzünk belőle. Még melegen hozzákeverjük a margarint, és ha kezd kihűlni, akkor az egészet együtt habosra kikeverjük. Ezzel ragasztunk össze két-két kekszet.
Nagyon hamar elkészül és nagyon finom! Ez a gyermekeim egyik kedvence.
Dancsi Ildikó receptje.