- 1 tasak zselatinpor vagy agar-agar
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj
- ½ csomag vanilias pudingpor
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak italpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- víz
A zselatinport tálba tesszük, 4 evőkanál vízzel elkeverjük. A cukrot a mézzel, csipet sóval és kb. ½ dl vízzel állandóan kevergetve sűrű sziruppá főzzük, a bugyogástól számítva 4-5 percig. 2 evőkanálnyit a zselatinnal elkeverünk robotgép segítségével, majd a szirup maradékát is hozzáadva a legmagasabb fokozaton addig verjük, míg kifehéredik és nyúlós, ragadós nem lesz. legalább 10 percig. Kisebb tálat, körülbelül 20 x 25 centiméterest, kibélelünk sütőpapírral, megolajozzuk, belesimítjuk a cukrot, ezt lefedjük olajozott sütőpapírral és hűtőbe tesszük, míg meg nem dermed. ½ dl vízben a pudingport kikeverjük a cukorral, kis lángon besűrítjük, majd hozzáadjuk az italport, kihűtjük, és kis kockákra vágott pillecukrot a bevonóval szépen megkenjük, és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hajdu Beatrix receptje.