A tésztához:
- 4 tojás
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 1/2 dl tej
- 1 kávéskanál cukor
A töltelékhez:
- 70 dkg párolt alma (nettó)
- 4 tojásfehérje kemény habja
- 3 evőkanál liszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, a 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy 20 × 30 cm-es tepsit. Nálam az almatöltelék készen volt. Múlt évben tettem el télre reszelt almát, ami már ízesítve volt őrölt fahéjjal, cukorral és citromlével. Most kivettem az üvegből. Természetesen friss almából is elkészíthetjük. A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá vertem, hozzákevertem az almát és a 3 evőkanál lisztet. Ezt a tölteléket a tepsiben várakozó tésztára öntöttem, elsimítottam. A másik kinyújtott lappal befedtem. Egy órát pihentettem, majd 175°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem. Tepsiben hagytam kihűlni. Porcukorral megszórtam, majd szeleteltem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!