- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 1 teáskanál ecet
- pici só
- 1/2 evőkanál kukorica keményítő ( vagy étkezési keményítő)
- 1 teáskanál vanília kivonat (aroma)
Töltelék:
- 2-3 dl tejszín
- Gyümölcs tetszés szerint
A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A porcukrot kis adagokban hozzáadjuk, közben folyamatosan keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a vaníliát, az ecetet és a keményítőt. Addig verjük a habot míg szép fényes lesz és megáll. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy oválist kört kijelölünk rajta és egy kicsit beolajozzuk. Rátesszük a habot, elsimítjuk a kör formájára úgy, hogy a szélei magasabban legyenek, mint a közepe.Egy kis mélyedés legyen a közepében. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra és 70-75 percig sütjük. Amikor készen van, a sütő ajtaját kis résnyire kinyitjuk és ott hagyjuk, hogy kihűljön. Óvatosan áttesszük egy tálcára és díszítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a gyümölcsöket összevágjuk kisebb darabokra. A tejszínt a mélyedésbe halmozzuk elsimítjuk, rátesszük a gyümölcsöt még egy réteg tejszín és a tetejét megszórjuk sok gyümölccsel. Lehet úgy is díszíteni, csak egy réteg tejszín és a tetejére sok-sok gyümölcs.
Kiss Imréné Magdi receptje.