Tészta:
- 12 evőkanál paradicsomlé
- 5 evőkanál porcukor
- 10 evőkanál olvasztott zsír
- 1 csomag vaníliás cukor
- háromnegyed doboz szalalkáli
- pici sütőpor
- liszt – amennyit felvesz, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
Krém:
- 5 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 5 evőkanál porcukor
- 20 dkg vaj vagy margarin
- reszelt citromhéj és citromlé, aki szereti
- baracklekvár
A tésztához valókat összedolgozzuk, 4 lapot sütünk belőle. A tejet a grízzel felfőzzük, a vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük, és a kihűlt grízes krémhez adjuk. Adhatunk hozzá ízlés szerint reszelt citromhéjat, citromlevet.
Megtöltjük a lapokat: 1. lap, grízkrém, 2. lap, baracklekvár, 3. lap, grízkrém, 4.lap. Tetejére porcukrot szórunk. Legjobb, ha egy éjjel áll. Hosszúkás, keskeny szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Kerekes Jánosné receptje.