Tészta:
- 12 evőkanál paradicsomlé
- 12 evőkanál olvasztott zsír
- 10 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50-60 dkg liszt
- 1 csomag szalalkáli
- 1 tojás
Krém:
- 1 liter tej
- 10 evőkanál búzadara
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- savanykás lekvár
A tésztához jól kikavarjuk a paradicsomlevet a zsírral, porcukorral, tojással és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a szalalkálival összekevert lisztet, összegyúrjuk. Négy lapot sütünk. A krémhez megfőzzük a tejbegrízt, közben kikeverjük a margarint a porcukorral, majd összekeverjük a kihűlt grízzel. Megkenjük az alsó lapot a tejbegrízzel, arra rásimítunk egy réteg lekvárt, ezt még kétszer megismételjük, majd a süteményt a negyedik lappal beborítjuk. Fél napig hagyjuk összeérni. Porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Mészáros Jánosné Éva receptje.