Tészta:
- 12 evőkanál paradicsomlé
- 12 evőkanál olvasztott zsír
- 10 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag szalalkáli (15 g)
- 1 tojás
- 50-60 dkg liszt (amennyit felvesz)
Jól kikeverjük a paradicsomot a zsírral, a porcukorral, a vaníliával és a tojással, majd hozzáadjuk a lisztet és a szalalkálit. 4 lapot sütünk 180°C-on belőle, 5-6 perc. (Én nagy méretű tepsibe sütöm, így vékonyabb a lap,)
Krém:
- 1 liter tej
- 10 evőkanál búzadara
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 üveg lekvár
A tejben a búzadarát megfőzzük, majd kihűtjük. A porcukrot a margarinnal és a vaníliás cukrokkal habosra keverjük, majd a kihűlt búzadarával együtt is jó habosra kidolgozzuk. Ezzel töltjük a lapokat úgy, hogy minden réteg krémre lekvárt is kenünk. (Én vegyes lekvárt használtam, mert szerintem így nagyon szép mutatós.) Tetejére lap kerül, amit vaníliás porcukorral megszórunk.
Nagyon hamar megpuhul és nagyon-nagyon finom! Jó sütögetést!
Réti Andrásné Judit receptje.