Tészta:
- 3 tojás
- 20 dkg cukor
- 120 ml étolaj
- 150 ml víz
- 1 tasak sütőpor
- csipetnyi só
- 40 dkg liszt
- 3 ek kakaópor
Túrókrém :
- 50 dkg túró
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 4 ek cukor
- 4 dl tej
- 1 tojássárgája
A túrókrémhez a pudingot megfőzzük a cukros tejben, majd párszor átkeverve kihűtjük.
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy kb 35 x 25 cm – es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vizet és az olajat, majd hozzászitáljuk a sóval, kakaóval, sütőporral vegyített lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk.
A túrót villával alaposan összetörjük, ízesítjük vaníliás cukorral, citromhéjjal, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és a pudingot. A masszát habzsákba töltjük, berácsozzuk vele a tésztát és kb 40 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!