A tésztához:
- 35 dkg porcukor
- 4 tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- csipet só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag puncs vagy eper ízű pudingpor
A mázhoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
- színes dekor cukor
A margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos vagy epres pudingport keverjük. Szilikonos sütőpapírral bélelt, 23 x 34 cm-es tepsibe kanalanként felváltva adagoljuk a háromféle tésztát, a végén egy kicsit összerázzuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A mázhoz a csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt süteményt bevonjuk. Színes cukorral megszórjuk.
A tészta mennyisége 2 db őzgerinc formához megfelel,tehát süthető abban is.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!