- 6 tojássárgáját
- 40 dkg cukorral habosra keverünk, közben kanalanként hozzáadunk
- 1 dl étolajat
- 1 dl meleg vizet, majd
- 30 dkg lisztet
- 1 csomag sütőport és
- a tojások felvert habját
Krém:
- 20 dkg porcukrot
- 20 dkg margarint
- 4 evőkanál rumot habosra kikavarunk
- 4 dl tejet
- 1 csomag pudingporral (vanília vagy puncs)
- 1 evőkanál liszttel megfőzünk – ha kihűlt, összekavarjuk a margarinnal
Máz:
- 7 evőkanál kakaó
- 7 evőkanál cukor
- 4 evőkanál tej
- 10 dkg vaj – ezeket összemelegítjük és bekenjük a tésztát
A tésztát két részre osztjuk. Felét őzgerincformába öntjük, a tészta másik felébe pedig 2-2 evőkanál kakaót, étolajat, meleg vizet kavarunk, és egy másik formába öntjük. A fehér tészta lehet egy picivel több. Ha kisült, hidegen felszeleteljük, a sárga-barna tésztát felváltva krémmel töltjük. A süteményt ferdén szeleteljük!
Jung Istvánné receptje.
Kép forrása: Foltozott üst