Tészta:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg kakaó
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 3 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 1 evőkanál vanília aroma
- 35 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 kg őszibarack
Máz:
- 25 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 2 evőkanál málnaszörp
- 2 evőkanál olvasztott, hűtött margarin
- pár csepp piros és sárga ételszínezék
A lisztet a porcukrot, szódabikarbónát összekeverjük és elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a rumot. Ebből 3 cipót készítünk és 35 x 40 cm-es tepsi hátulján 180°C-on 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a tejben felfőzzük, közben a margarint a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a vaníliával. Az első lapra a fele krémet rákenjük, rásorakoztatjuk a felszeletelt barack felét, rátesszük a következő lapot, és ugyanúgy elkészítjük, mint az előzőt, végül beborítjuk az utolsó lappal. Elkészítjük a mázat: a cukrot elkeverjük a citrommal, a málnaszörppel, beletesszük az ételszínezéket és a margarint, majd ráöntjük a tésztára. Egy éjszakára hűtőszekrényben hagyjuk állni.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.