A tésztához:
- 4 tojásfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
- 1,5 dkg étkezési keményítő
- csipet só
A töltelékhez:
- 1 doboz őszibarack konzerv
- 3 dl habtejszín
Sütőpapírra körző segítségével 4 db 20 cm átmérőjű kört rajzolunk.
A tojásfehérjéket a csipet sóval és a kristálycukorral nagyon kemény habbá verjük. A porcukrot és a keményítőt összeszitáljuk, majd lazán a tojáshabba forgatjuk. A kész habot nagy méretű, legalább 11-es csővel ellátott habzsákba szedjük. A habzsák segítségével megformázzuk a torta alapját, körkörösen nyomva a habot a kör belsejéből kiindulva. A torta oldalához elkészítjük a 2 db gyűrűt, majd a torta tetejéhez a rácsot is, a képen látható módon. 100 °C-os sütőben kb. 2 óra alatt kiszárítjuk. Légkeveréses sütőbe mind a két tepsi egyszerre betehető. Az őszibarackot kisebb darabokra vágju, a tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínből vékonyabb csővel ellátott habzsákba vagy nejlonzacskóba szedünk és a segítségével összeragasztjuk a tortalapot és a hab-gyűrűket. A felső gyűrűre is nyomunk a tejszínből. A maradék tejszínhabot összekeverjük az őszbarackkal, majd a torta belsejébe kanalazzuk, a tetejét elsimítjuk.
Ráillesztjük a habrácsot. Többféle gyümölccsel is el lehet készíteni.
Kiss Imréné Magdi receptje.